ZRAKOPLOVNA KOMPANIJA MONARCH STIGLA U ZAGREB


ZRAKOPLOVNA KOMPANIJA MONARCH STIGLA U ZAGREB

Od 28. travnja putnici iz Zagreba s Monarchom mogu letjeti izravno za London/Gatwick tri puta tjedno, a za Manchester dva puta tjedno.

Vodeća nezavisna zrakoplovna kompanija i turistička tvrtka Monarch iz Velike Britanije stigla je u Zagreb 28. travnja 2017. uvodeći izravne letove iz Zagreba za London/Gatwick, dok od subote 29.4. započinje izravne letove iz Zagreba za Manchester. Točno mjesec dana nakon otvorenja novog putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman dolazi i  prva nova zrakoplovna kompanija Monarch čiji je glavni cilj pružiti kvalitetnu povezanost Hrvatske i Velike Britanije po vrlo pristupačnim cijenama.

„Izuzetno smo zadovoljni uvođenjem novih cjelogodišnjih letova za Zagreb i iz Zagreba. Monarch je jedina zrakoplovna kompanija koja iz Zagreba izravno leti za Manchester i London – Gatwick. Obje destinacije pružaju odličnu ponudu za savršen vikend predah. Nadamo se kako će stanovnici Zagreba i okolice brzo prepoznati našu visoku razinu usluge zaokruženu s odličnim redom letenja i niskim cijenama“, rekao je David Page, direktor komunikacija u Monarchu.

 

Monarch Airlines 2 zagreb
S lijeva: David Gabelica, Član Uprave, MZLZ d.d., Martina Bienenfeld, Direktor Turističke zajednice grada Zagreba, Peter Clements, zamjenik veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, David Page, Direktor komunikacija, Monarch Group, član posade Monarcha te Isabelle Dubois, CCO MZLZ

Inauguracijskog svečanosti prisustvovali su i Peter Clements, zamjenik veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske te Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba.

Povoljni letovi za London

Povratnu kartu s uključenim taksama moguće je kupiti po cijeni već od 95 Eura. Prema dostupnom rasporedu za London je moguće letjeti ponedjeljkom, srijedom i petkom, a za Manchester subotom i ponedjeljkom. Na linijama će letjeti zrakoplovi tipa Airbus A321.

Monarch Airlines 4

Prema posljednjim podacima Državnog zavoda za statistiku Republike Hrvatske prema Velikoj Britaniji je u 2015. godini ostvareno pedeset tisuća turističkih putovanja u trajanju jednog i više noćenja, što je veliki rast u odnosu na godinu prije kada je realizirano trideset i dvije tisuće putovanja. London se na našem tržištu pokazao kao izvrsno odredište za kraći urbani predah ispunjen kulturom, vodećim svjetskim atrakcijama i zabavnim sadržajima te kao omiljeno mjesto mladih koji žele izvorno učiti engleski jezik.

Kada ovoj priči dodamo i sveučilišne gradove Cambridge i Oxford lako dostupne iz Londona, uvođenje dodatnih povoljnih letova sigurno će biti i dodatni poticaj kod odluke za odlazak u tamošnje kvalitetne škole engleskog jezika.

Vikend u Manchesteru

Monarchov dolazak u Zagreb svakako je i izvrsna prilika za sve one koji traže dodatnu ideju za  vikend u inozemstvu ne samo u već dobro poznatom Londonu, već i u Manchesteru.

U Manchesteru živi preko 500 tisuća stanovnika, dok je  jezična raznolikost u ovome gradu veća nego u brojnim zemljama svijeta pa tako ovdje možete čuti čak više od 153 jezika. Manchester osim što je poznat po jednom od najboljih nogometnih klubova na svijetu je ujedno i grad s najbrojnijom studentskom populacijom u Europi poznat po odličnim zabavnim sadržajima.

Jedna od najzanimljivijih gradskih lokacija je zasigurno Castlefield koji se razvio iz nekadašnje rimske utvrde te je početkom devedesetih godina pretvoren u središte barova i restorana. Osobito je slikovit zbog brojnih kanala, vijadukata i željezničkih mostova koji vode u bogatu povijest grada koji je nekoć bio i središte industrijske revolucije.

Najtočniji niskobudžetni avio prijevoznik na svijetu

Monarch je proglašen najtočnijim niskobudžetnim zrakoplovnim prijevoznikom u 2016. godini prema OAG Punctuality League te je također u veljači 2017. godine dobio nagradu „Gold Trusted service“ od Feefo-a, nezavisne platforme za ocjenjivanje i recenzije.

Monarch Airlines

S Monarchom do Dubrovnika i Splita

Monarch od 2012. godine također izravno leti iz Dubrovnika za Birmingham i London, i to od svibnja do kraja listopada. Turističku sezonu upotpunit će i novi Monarchov let iz Birminghama za Split koji počinje letjeti od 25. lipnja utorkom i subotom, do kraja rujna. Hrvatska obala sve je popularnija među turistima iz Velike Britanije, a godišnje ih Hrvatsku posjeti preko četristo tisuća.

Monarch na svojim rutama povezuje popularna ljetna odredišta, poznata skijališa te glavne urbane centre.  Svojom mrežom obuhvaća više od četrdeset destinacija sve do Kanarskih otoka i Izraela s ukupno preko šest milijuna sjedala. 2018. godine Monarch slavi 50 godišnjicu koju će proslaviti dolaskom Boeinga737 Max aircraft koji će korisnički doživljaj učiniti još privlačnijim.

Svoj sljedeći let na Monarchu potražite na www.monarch.co.uk.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *