ZLATO ZA ŠKORPIONKE!

ZLATO ZA ŠKORPIONKE!

SOFTBALL – EUROPSKI KUP KUPOVA, žene, B liga

1.-6.9.2008., Dupnitsa, Bugarska

Nema većeg oduševljenja nego biti na licu mjesta i vidjeti kako se osvajaju odličja.
Naporan put od više od 900 kilometara do Dupnice u Bugarskoj, sunce koje vam tuče u glavu i lice, pa čak ni 11 utakmica odigaranih u 6 dana (!!!) nije spriječilo sjajnu ekipu da dođe do zaslužene titule.

U softballu nema pojedinaca, bitna je ekipa, timski rad, jer ako i samo jedan posustane, utakmice se gube. Požrtvovnost? Uopće nema nedoumice! Ni slomljeni Jelenin prst, ni Leina sunčanica, Mateiono oguljeno koljeno, Fedrino strgano koljeno i hematom na skočno zglobu, žuljevi na prstima pitcherice Ivane, pogodak u glavicu Jurkovićke, i sve one male ozljede i kroničan umor svih igračica,… ništa ih nije spriječilo da idu do kraja! Niti nakon izgubljene tri utakmice od Švicarki koje su bile siguran favorit, nisu posustale i razvalile iste u finalu 14:4. Bravo curke, odlična tekma!

AKO NISTE ZNALI…
SOFTBALL je inačica popularnijea baseballa, rekli bismo manje profesionalan od baseballa iako činjenica da je prošlih godina bio i dio olimpijskih sportova, govori o njegovo popularnosti. Igra se na manjem terenu, loptica je veća i pitcher baca lopticu odozdola. Još je tu nekih razlika, ali mislim da su ove najbitnije. Osobnog sam stava da je softball atraktivniji, igra je brža i zanimljivija.

Ne morate biti profesionalac, ali uvijek možete zaigrati softball i krenuti putem naših Škoripionki. Imate li sportskog duha u sebi i timski ste igrač, imate višak energije i sigurni ste da možete “opićiti” barem jedan HOME RUN, možda je upravo ovo sport za vas!

Čestitke organizatorima koji su ovoga puta tako malu Dupnitsu (cca 40.000 stanovnika, 60-ak km južno od Sofije) stavili u centar događanja, a nama promatračima/navijačima priuštili nesvakidašnji događaj. Ne smijem zaboraviti da je naša pitcherica Ivana dobila tituli najkorisnijeg igrača i time samo potvrdila da se trud isplati!

Drage moje – abecednim redom: Branka, Brada, Danči, Dixi, Fedra, Helena, Jelena, Jurković, Kika, Lea, Matea, Pemper, Šonje, Tabakica, Željka –

BRAVOOOOOOOOOOOOO!!!!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *