Thierry Maugenest “Rukopis ms408”

Thierry Maugenest “Rukopis ms408”

Ako volite avanturističke knjige, ova će vas zadovoljiti. Mene svakako je.

Rukopis. Šifriran, tajanstven, ubojit, STVARAN, nikada do kraja pročitan, što ga čini još tajanstvenijim i poželjnijim. Glavni lik knjige u konstantnoj je potrazi za spomenutim rukopisom, koji uzrokuje smrt svake osobe koja ga započne čitati. Što piše u njemu najveća je tajna, nikada otkrivena.
Vrlo zanimljiva, napeta do samog kraja, čitana u jednom dahu. Knjiga odiše zagonetnošću i samim time navodi čitatelja da je ne ispušta iz ruku do samoga kraja. Ljudska znatiželja nema granica, zaista!

Zanimljivost je činjenica da je rukopis STVARAN! Glasi kao najdragocjenija inkunabula koju čuvaju signiranu kao MS 408…tzv. Voynichev rukopis, još uvijek nedešifriran. Voynichev rukopis pun je astronomskih simbola i botaničko poljoprivrednoljekarničkih biljaka. Više o njemu možete saznati na internetu.

…pravo znanje često otkriva kako je nešto što smo smatrali apsolutnom istinom samo iluzija. Ono što smatramo životom, smrću, vremenom ili prostorom možda uopće ne postoji u onom smislu kako ih mi oduvijek shvaćamo. Istina može biti samo zapanjujuća, zadivljujuća i nevjerojatna. Nedvojbeno nadilazi i najneobičnije bajke i legende.

[highlight]Moja ocjena: 4[/highlight]

 

[author image=”http://www.thrillermagazine.it/imgbank/RUBRICHE/thierry_maugenest.jpg” ]Thierry Maugenest francuski je pisac rođen 28. rujna 1964. Putovao je po svijetu više od 10 godina prije nego je u svojim knjigama opisao zemlje i gradove u kojima je živio. Njegovi romani opisani su na 10-tak jezika. Thierry Maugenest također je i književni prevoditelj.[/author]

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *