Samo za taj osjećaj – Ivonine putešestvije

Samo za taj osjećaj – Ivonine putešestvije

Svaki put kad uzimam u ruke putopisnu knjigu uhvati me pomalo strah. Strah da ću već nakon prvih redaka nagovoriti svoju bolju polovicu da “prodamo sve što imamo” i otputujemo pa kud nas putevi odveli. Često me prati taj osjećaj, već i kada gledam slike poznaninka i potpunih stranaca koji su baš sada negdje u otkrivanju svijeta.

Samo za taj osjećaj jedna je od takvih knjiga gdje vas tuđe putešestvije (u ovom slučaju Ivone Bačelić Grgić) odvedu na putovanje u zemlje koje još niste posjetili, a vrate vas u one dane kada ste baš neku od spomenutih destinacija i posjećivali. Nisam još bila u Južnoj Americi, ali Ivonino iskustvo i doživljaju lako vas natjeraju da prosurfate internetom za povoljnim avionskim kartama, a putovanje transibirskom željeznicom natjerava vas da se pitate – zašto još nisam i to prošla? Ipak, svaki putnik ima svoj vlastiti put.

Istanbul, Kopenhagen, Zürich, neke od destinacija koje je Ivona uvrstila u svoju knjigu, mene su podsjetile na moje putovanje i uvijek me oduševilo kada bih prepoznala mjesta koja je i ona spomenula u svojim recima.

Ako ste u potrazi za još jednom putopisnom knjigom, sigurna sam da knjiga Samo za taj osjećaj – putešestvije Europom i Azijom do Južne Amerike autorice Ivone Bačelić Grgić, zaslužuje da se nađe u vašoj privatnoj arhivi.

Kako do knjige? Najbolji način je da kontaktirate autoricu dirketno preko njezinog Facebook profila ili na mail ibacelic(at)gmail.com .

Ivonu ćete moći upoznati i ovog ljeta na Hvaru gdje 30.7.2015. predstavlja svoju knjigu i priča nam o svojim doživljajima.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *