Prva pivska milja u Hrvata

Prva pivska milja u Hrvata

Idući tjedan na zagrebačkom nasipu održat će se jedno neobično pivsko-trkačko natjecanje – Beer Mile ili ti Pivska milja.

Zapravo nisam sigurna je li ovo prvo takvo natjecanje u Hrvatskoj, ali nigdje nisam mogla pronaći informaciju da se isto zaista ikada i održalo. Ako i je, nadam se da će mi netko reći i taj podatak.

Ovo je izazov nad izazovima!

Mislilte li da možete srušiti rekord u ispijanju pive? A možete li uz to i otrčati sitno – samo jednu milju (1609 m)? Ovo vjerojatno najbolji izazov ove sezone za pivopije i trkače pa ako mislite da možete srušiti svjetski rekord koji iznosi 4:57 min, nemate razloga da nam to i ne dokažete!

Pravila su zapravo vrlo jednostavna. Trči se 400 metara između kojih se pije po jedna piva (unutar zone od 10 m). Dakle to izgleda nekako ovako: start – piva – 400 m – piva – 400 m – piva – 400 m – piva – 400 m – cilj.

Ukoliko povraćate (bez obzira koliko puta), morate otrčati dodatnih 400 m.

Ne pijete pivu? Ili ćete je sada piti ili nećete nikada otrčati pivsku milju jer druga vrsta cuge ne dolazi u obzir (ipak je ovo PIVSKA milja).

Ukratko: srijeda, 24.6. u 19 h na savskom nasipu kod mosta Slobode. Kotizacija 40 kn (pive uključene).

Ipak, za više info i prijave zapičite na stranice AK Sljemena koji i organizira zagrebačku Pivsku milju > OVDJE

Dakako, postoji i svjetski rekord, a kako je izgledalo njegovo obaranje možete pogledati u filmiću. Jeste li za izazov?

Nadam se da će organizatori ovo i snimiti jer tko zna, možda dobijemo novog svjetskog prvaka, a sigurno dobivamo hrvatskog! 🙂

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *