Praktičan vodič kroz zaštićena područja Hrvatske

Praktičan vodič kroz zaštićena područja Hrvatske

UNDP Hrvatska nedavno je objavio brošuru Parkovi Hrvatske koja sažeto prikazuje informacije osam nacionalnih parkova i jedanaest parkova priroda Hrvatske.

Ovaj praktičan vodič upoznat će sve čitatelje s prirodnim bogatstvima parkova, njihovim posebnostima i atrakcijama o kojima se brinu djelatnici javnih ustanova koje njima upravljaju. Zaštitom parkova stvaramo mogućnosti za lokalne zajednice kroz održivi razvoj temeljen na zelenom turizmu, održivoj poljoprivredi i održivim uslugama.

Preduvjet takvog razvoja su ulaganja u nacionalne parkove i parkove prirode, a sve kako bismo podignuli njihov razvojni potencijal i povećali broj posjetitelja bez ugrožavanja njihovih temeljnih vrijednosti i ljepota.

Svaki naš park jedinstven je po svojim prirodnim ljepotama i značajkama, ali i jednako vrijedan, o čemu govori i procjena od 2,7 milijuna posjetitelja koliko ih parkovi godišnje privuku.

E sada, ako još niste krenuli u obilazak i istraživanje naših nacionalnih parkova i parkova prirode, možda vam ova brošurica bude zanimljivo štivo i uz nju odlučite koji park ćete prvi posjetiti.

Brošuru Parkovi prirode možete preuzeti na linku.

Da vas podsjetim koji su to naši nacionalni parkovi i parkovi prirode…

Nacionalni parkovi Hrvatske

 1. Plitvička jezera
 2. Paklenica
 3. Risnjak
 4. Mljet
 5. Kornati
 6. Brijuni
 7. Krka
 8. Sjeverni Velebit

Parkovi prirode

 1. Kopački rit
 2. Biokovo
 3. Medvednica
 4. Velebit
 5. Telašćica
 6. Lonjsko polje
 7. Papuk
 8. Vransko jezero
 9. Učka
 10. Žumberak-Samoborsko gorje
 11. Lastovsko otočje
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *