PoKRENI i pokloni svoje kilometre – veliko srce malom srcu

PoKRENI i pokloni svoje kilometre – veliko srce malom srcu

Izazovom „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“  koji počinje 7. travnja pozivaju se građani da pokrenu svoju okolinu te se zajednički uključe pomaganju drugima na najzdraviji način – trčanjem

Današnjom novinskom konferencijom najavljen je treći po redu izazov „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“ koji ove godine počinje na Dan zdravlja, 7. travnja, kao dio inicijative PoKRENI kojom GRAWE Hrvatska d.d. poziva sve rekreativne trkače, ali i sve pojedince koji žele učiniti dobro djelo, da putem aplikacije Endomondo poklanjaju svoje trkačke kilometre koje će GRAWE pretvoriti u donaciju od čak 50.000 kuna za udrugu Veliko srce malom srcu. Izazov će trajati sve do GRAWE noćnog maratona koji će se održati 26. kolovoza na Bundeku i Savskom nasipu u Zagrebu.

Pomažemo udruzi Veliko srce malom srcu

Ovogodišnjom donacijom udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim grješkama i drugim srčanim bolestima Veliko srce malom srcu, inicijativa PoKRENI želi skrenuti pažnju na potrebe djece sa srčanim bolestima kao i na činjenicu da se godišnje više od milijun djece u svijetu rađa s prirođenom srčanom grješkom, da njih 100.000. neće doživjeti 1. rođendan, te da će ih 1000 umrijeti prije odrasle dobi.

Sanja Grzetic, GRAWE, dr. Drazen Belina i Barbara Vidovic Brzaj iz udruge, Igor Pureta, GRAWE_2
Sanja Grzetic, GRAWE, dr. Drazen Belina i Barbara Vidovic Brzaj iz udruge, Igor Pureta, GRAWE

U izazov „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“ može se uključiti svatko, putem besplatne aplikacije za praćenje treninga na pametnim telefonima Endomondo. Dovoljno je skinuti Endomondo aplikaciju, prijaviti se na izazov PoKRENI pokloni svoje kilometre i koristiti je prilikom trčanja te tako registrirati prijeđene kilometre. Svaki registrirani kilometar na Endomondo postat će poklonjeni kilometar za potporu udruzi Veliko srce malom srcu.

Također, svi trkači mogu svoje kilometre, osim za vrijeme treninga, prikupljati i na 17 utrka diljem Hrvatske koje ove godine podržava GRAWE.

Informacije o dnevnom stanju prikupljenih kilometara mogu se pratiti na web stranici www.pokreni.hr i na Facebook stranici PoKRENIbyGRAWE

Kako je započela inicijativa i akcija „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“

Inicijativa PoKRENI – pokloni svoje kilometre počela je 2015. godine s ciljem da se za 50.000 kilometara donira 25.000 kuna. Ostvareno je preko 109.000 km, a dodatno je GRAWE Hrvatska d.d., za svakog sudionika GRAWE noćnog maratona, donirala 20 kn te prikupila još 25.000 kn. 2016. godine donirano je 50.000 kuna za prvih 50.000 kilometara, a sudjelovalo je čak 766 trkača. Ove godine organizatori pozivaju građane da poKRENU sebe i ljude iz svoje okoline i time učine nešto dobro za svoje zdravlje uz istovremeno dobrotvorno djelovanje. Zajednički cilj svih sudionika će biti prikupiti najmanje 100.000 kilometara, a GRAWE će ih pretvoriti u donaciju od 50.000 kuna za udrugu Veliko srce malom srcu.

Popis utrka koje podržava GRAWE

19.3. ZAGREB21
1.4. Osječki FERIVI polumaraton
1.4. VL utrka “Zdravo proljeće”
9.4. HENDRIX savski polumaraton
22.4. Zadar night run
22.4. DAN RUN 2017.
13.5. HOLI RUN&FEST
18.5. MAGENTA 1 B2B RUN
1.6. MAGENTA 1 B2B RUN
3./4.6. PLITVIČKI MARATON-pokreni petica
9.6. Karlovački cener
29.6. MAGENTA 1 B2B RUN
8.7. GLOW RUN SPLIT
26.8. GRAWE NOĆNI MARATON
9.9. Ogulin trail
14.9. MAGENTA 1 B2B RUN
23.9. Pulska iksica

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *