Neretva MEDIA Regata 2017.

Neretva MEDIA Regata 2017.

Udruženje građana Zelena rijeka iz Konjica, uz podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma, te Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH, organizira drugu po redu Neretva MEDIA Regatu koja će se održati u Konjicu od 02. – 03. lipnja 2017. godine.

Cilj održavanja ovogodišnje Neretva MEDIA Regate je očuvanje prirodnih ljepota i životne sredine konjičke regije, te promociju Konjica kao destinacije za domaće i regionalne posjetioce.

Neretva MEDIA Regata je reakcija udruženja na potrebe zaštite okoliša i prirode, te se kroz održavanje regate planira skrenuti pažnja javnosti na sve veću potrebu zaštite i educiranja o načinima očuvanja životne sredine, naročito vodenih površina. Održavanjem Neretva MEDIA Regate želi se potaknuti pažnja javnosti na trenutno stanje rijeke, aktivnosti koje se dešavaju na tom području, te eventualna poboljšanja u zaštiti flore i faune.

neretva media regata

Sudionici ovog natjecanja bit će predstavnici svih medija s prostora Bosne i Hercegovine, ali i regije, koji će se natjecati u rafting spustu niz rijeku Neretvu. Zadatak natjecatelja je da što prije završe spust, na relaciji od Džajića buka do Stare ćuprije u Konjicu. Predviđeno je da svakim čamcem upravlja posada od 6 članova (po dva predstavnika iz tri različita medija) s profesionalnim skipperom, koji će biti zadužen za siguran spust i podršku takmičarima.

Udruženje građana Zelena rijeka Konjic osnovano je 2011. godine sa namjerom obavljanja aktivnosti na poljima zaštite životne sredine, naročito vodenih površina ove regije. Udruženje aktivno radi na održanju prirodne ravnoteže flore i faune na području toka rijeke Neretve, Boračkog jezera, Jablaničkog jezera kao i planinskih dijelova općine Konjic. Prva Neretva

MEDIA Regata je održana 2016. godine te je brojala preko 25 medija koji su se natjecali u spustu niz zelenu Neretvu.

neretva media regata 1

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *