Larí Marí “Bez ljubavi i mržnje”

Larí Marí “Bez ljubavi i mržnje”

IMG_20141121_104148Snažna, prosvjetljujuća, bolna. Tim bih riječima opisala ovu priču koja niti jednog čitatelja neće ostaviti hladne glave, bez mnoštva pitanja o samom sebi i njegovoj sudbini. Zašto, kako…aha..zato i tako.. Mnoge će stvari postati jasnije, naši nam se životi čine puno smislenijima.
Nevjerojatna priča o vječnoj borbi između glavnog lika, mladog Bluea i njegove obitelji. Priča je to o mladom muškarcu, dovoljno svjesnom i jakom, da se uzdigne iznad svih muka kojima je njegova duša opterećena i da uđe u tešku borbu sa samim sobom za dobrobit svoje obitelji i, na kraju, samoga sebe. Jer teško je biti roditelj vlastitim roditeljima.
Ova bolna priča u čitatelju budi osjećaje tuge, bespomoćnosti, suosjećanja, zahvale jer shvaćamo da je moglo biti gore i da sve što kroz život prolazimo, prolazimo s razlogom. Dobro se dobrim vraća!!!
Posebnost ove priče leži u činjenici da je priča bazirana na istinitom događaju.

“Mnogi su tražili pilulu, ali ona ne postoji. Da bi spoznao sebe potrebni su iskrenost, želja, volja i dubinski rad, te vrijeme odvojeno za to.”

“Prvi stupanj zrelosti je odgovornost prema sebi i drugima.”

“Je li bolje živjeti svoj život i ne mariti za druge ljude ili venuti i glumiti, da bi svi ti ljudi bili sretni?”

Preporučam od srca svima koji osjete potrebu riješiti obiteljske odnose, odgovoriti na mnoga pitanja koja lebde u praznom prostoru neodgovorena.

[highlight]Moja ocjena: 5[/highlight]
[divider]
[author image=”http://www.novilist.hr/var/novilist/storage/images/kultura/knjizevnost/lari-mari-spoj-psihoanalize-i-knjizevnosti/5147276-1-cro-HR/Lari-Mari-Spoj-psihoanalize-i-knjizevnosti.jpg” ]Larí Marí – Larissa Kunić i Marieta Kola, hrvatske autorice iz Opatije.

“Već se 20 godina bave fizioterapijom koju u svojoj opatijskoj klinici Entera nadograđuju intuitivnom i energetskom medicinom i terapijom – različitim, ali komplementarnim metodama kojima ljude oslobođaju emocionalnih blokova na fizičkoj i psihičkoj razini. Roman “Bez ljubavi i mržnje” su napisale zajedno još prije desetak godina, a potom su se prihvatile i drugih priča koje sad spremne čekaju objavljivanje. Larissa piše “kostur” priče, a Marieta ga potom produbljuje emocijama. I obje pišu rukom, a na kompjutoru se tekst pretipkava nakon što je rukopis dovršen. Novi, drugi roman iz ciklusa proze koja liječi možemo očekivati početkom sljedeće godine.”

Izvor: http://radio.hrt.hr/radio-rijeka/clanak/bez-ljubavi-i-mrznje-knjizevni-fenomen-opatijskog-dvojca/62553/

Naziv Larí Marí:
“To su skraćenice naših imena, Larí od Larissa, a Marí od Marieta. Željele smo pseudonime koji će zvučati veselo, kratko, lako pamtljivo i neće umarati, a ovo í sa gornjom kosom crtom daje im francuski prizvuk jer Francusku obožavamo.Volimo njihovu hranu, muziku, gradove i sela i često je posjećujemo, a Paris nam je najdraži grad i zato bi željele da se naš roman što prije prevede na taj melodičan jezik jer u Parisu je uvijek ljubav u zraku (smijeh).”

Izvor: http://citajme.com/lari-mari-larissa-kunic-i-marieta-kola/ [/author]

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *