KOCKA JE BAČENA – MAROKO!

KOCKA JE BAČENA – MAROKO!

Prije nekoliko dana potvrdili smo svoje putovanje u Maroko. Koliko se  veselim ovoj novoj avanturi, zapravo vam ne mogu opisati, jer listopad mi se čini tako daleko da bih najrađe ubrzala vrijeme.

Photo credit: Susannah/sxc

Dugo već razmišljam o putovanju u Maroko. Zapravo ponuda avanturističkog putovanja sa slovenskom agencijom Shappa činila nam se najzanimljivija i zaista mislim da dobivamo value for money. Uostalom, volimo samostalno putovati, onda i budget i plan puta moraju biti onakvi kao da idemo u apsolutno vlastitom aranžmanu. Iako vjerujem da je samostalna organizacija puno bolja to ne znači da nećete iskoristiti usluge one agencije koja vam daje povoljni aranžman.

Na putovanju na Kubu upoznali smo divnu ekipu koja se činila upravo dobrim društvom za našu iduću avanturu pa smo im već tada spomenuli naše buduće putovanje. Mislim da bismo mogli put Afrike u sličnom sastavu, što će me jako veseliti. Naravno, kako to biva, kada spomenete da krećete na put, svi bi krenuli s vama. Ipak, ono što sam naučila jest da ne volim kada se mene nagovara pa niti volim nagovarati druge. Kada se odlučim i zacrtam putovanje onda to tako jest, a svi koji žele, uvijek se, dapače, mogu pridružiti.

Što me očekuje? 13 dana najljepših dijelova Maroka na ruti: Fez – Volubilis i Moulay Idris – Chefchauen s okolicom – pustinja Merzuga  – Dades – Ait Benhaddou – Ouzud – dolina Ourika s pogledom na Atlas – Marakeš

Željeli smo u rutu uključiti i treking na najviši vrh Atlasa – Toubkal (4167 m), ali kako idemo krajem listopada, gore će vjerojatno već biti i snijega pa smo odustali od ovog poduhvata. Baš šteta!

Ako sam dobro označila rutu, ona bi trebala izgledati ovako:

[googlemaps https://maps.google.hr/maps?f=d&source=s_d&saddr=Fes,+Maroko&daddr=Ancienne+cit%C3%A9+Romaine+de+Volubilis,+Maroko+to:Moulay+Idris,+Mekn%C3%A8s-Tafilalet,+Marokko+to:Chefchaouen,+Tangier-T%C3%A9touan,+Maroc+to:Merzouga,+Mekn%C3%A8s-Tafilalet,+Maroc+to:Gorges+du+Dad%C3%A8s,+Boumalne+Dad%C3%A8s,+Souss-Massa-Dr%C3%A2a,+Maroc+to:A%C3%AFt+Benhaddou,+Souss-Massa-Draa,+Morocco+to:Cascades+d’Ouzoud,+Tadla-Azilal,+Maroc+to:Oued+Ourika+to:Marrakech&geocode=FbVOBwIdwLSz_yl3V0RNSIufDTHvAtjtrqrmEA%3BFcTsBwIdIzyr_yGKnyqalkB8GCnXwntGh2igDTGKnyqalkB8GA%3BFRegBwIdSqmr_yklDXSptmmgDTFHgftfvk5NAQ%3BFT2sGAIdJpev_ykH2QJkXiYLDTEM6pfOgIlUkQ%3BFR-J2gEdbcnC_ynl3zSYJzyXDTFESt61svo5Vg%3BFW3V3gEdg42k_yk70YFEijKjDTF7KEv6aeza_g%3BFRDJ2QEdayeT_yk5FEEgYeC6DTE6EuygZA8JTQ%3BFWCD6AEdTHqZ_ylBBxDZbY2kDTEBLyhp7plh4w%3BFeEK4wEdvTOI_ynPj6izofavDTFEV-aAc-doIA%3BFbWv4gEdAO6F_ylRnheWje6vDTG4rYdPU7ZQWQ&aq=0&oq=Cascades+d’Ouzoud&sll=34.216345,0&sspn=11.308546,26.784668&t=h&hl=hr&mra=ls&ie=UTF8&ll=33.04816,-6.007065&spn=4.24638,3.99493&output=embed&w=425&h=350]

No dobro, sigurno se pitate što ćemo tamo raditi? Znate kako je na putovanju – mnogo toga ćemo pogledati, posjetiti najznačajnija mjesta i građevina na lokacijama koje posjećujemo, imat ćemo i guštanja u prirodu, treking po planinama, kroz kanjon rijeke, jahanje na devama kroz pustinju, spavanje u pustinjskom kampu, a sigurna sam da neće izostati dobre klope, pića, pregršt zabave i smijeha, a sve uz marokanske ritmove.

Kako se vrijeme puta bude približavalo, tako ću vas sve više upoznavati s ovom prekrasnom zemljom koji tek krećem istražiti…

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ZG41K_QHiKk&w=300&h=169]

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *