James Bowen “Fantastični mačak Bob”

James Bowen “Fantastični mačak Bob”

Nisam nikada čitala knjigu ove vrste, vezanu za životinje (osim basni). Moja prva pomisao kada sam ugledala knjigu bila je “knjiga o mački..sigurno boring”. No, srećom da postoje recenzije (za ovu knjigu poprilično dobre) zbog kojih sam se odvažila kupiti knjigu. Daleko od toga da znatiželja nije prevladala. Što sam ju više gledala na svojoj polici, to me više privlačila. Ubrzo je stigla na red. O, kako nisam požalila. Ne samo da obožavam mačke, već volim i istinite priče. Ima nešto u tome da, kada čitaš knjigu na temelju stvarnih događaja, osjećaš se(ju) drugačije, znajući da se to zaista i dogodilo.

Knjiga je lagano štivo, puna emocija, topline i ponajviše…ljubavi! Prati život bivšeg ovisnika o narkoticima, koji svim silama pokušava opstati, unatoč tome što ga život nimalo nije mazio niti ga mazi. Opisuje borbu za opstanak, žrtvu, obijest i zlobu ljudi, stvarno stanje kakvo nas okružuje. Ujedno prikazuje ljubav, kako prema ljudima, tako i prema kućnim ljubimcem, koji u ovom slučaju predstavlja razlog za samu borbu.

Za životinje kažu da nemaju svijest. Još dan danas sam u dilemi oko tog pitanja. Vjerujete li u reinkarnaciju? Ponekad jednostavno nema drugog objašnjenja… Golica maštu, to je sigurno.

[highlight]Moj ocjena: 4,5[/highlight]
[divider]
[author image=”http://www.gannett-cdn.com/-mm-/ac1394dbdcca6a36cbf486633b129cd813095ac3/r=x404&c=534×401/local/-/media/USATODAY/USATODAY/2013/07/24/1374677965000-XXX-CAT-BOOK-jy-1007-1307281737_4_3.jpg” ]James Bowen rođen je 15. ožujka 1979. godine u Surreyju, trenutno živi u Londonu. Proslavio se knjigom “Fantastični mačak Bob”. koja je pisana po istinitom događaju, baziranom na njegovom i Bobovom zajedničkom životu.
Knjiga “Fantastični mačak Bob” je međunarodna senzacija koja je 52 tjedna za redom bila na engleskim bestseller listama te je rasprodana u 26 država diljem svijeta.[/author]

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *