Ideje za aktivan vikend: Cres Trek

Ideje za aktivan vikend: Cres Trek

Iako je Hrvatska relativno mala zemlja, što nam omogućuje da u jednom danu dođemo do bilo kojeg njezinog kutka, ono što je čini odličnim odredištem za odmor su upravo različitosti u njezinim regijama. Otok Cres jedan je od tih bisera koji treba posjetiti, a ako ste u potrazi za malo avanture, tada je Cres Trek nešto što morate probati.

Vjerojatno kad počnem spominjati treking i trail utrke, netrkačima se diže kosa na glavi jer se pitaju – pa kaj ja tamo mogu raditi? Gledajte, to što se nešto zove trek utrka to ne znači da morate biti trkač jer utrke poput ovih imaju nekoliko različitih dužinskih trasa koje treba proći, a upravo su te dužine primjerene kondiciji natjecatelja. Na Cres Treku tako imate staze dužine 10, 25 i 40 km. S obzirom da se radi o trekingu, samostalno ćete se morati snalaziti po putu prateći upute i kartu koju dobivate na prijavama. Nije to ništa strašno, ali znati kako koristiti kompas je uvijek poželjno 🙂 Ili se snađite pa slijedite nekog trkača koji zna put (koji zaista ZNA kamo ide!) I dakako, ne morate trčati cijelim putem, već možete cijelu trasu i prohodati!

[box type=”note” ]Kako je bilo na Cres Treku 2014 možete iščitati iz blog posta Desant na Lubenice iliti Cres Trek i vidjet ćete kako ludo nam je bilo![/box]

Dakle, nema izgovora da se ne okušate u ovoj utrci. Osim druženja s prijateljima, sigurno ćete upoznati neke nove ljude, sigurno ćete uživati u prekrasnoj prirodi Cresa, a možda obavite još jedno kupanje u ovoj godini! Zabava i druženje poslije utrke su neizostavni pa svakako zaplješčite trkačkima koji iza vas budu dolazili u cilj (I vama će pljeskati netko drugi!)

E sad, kada je Cres Trek? Datum je 26.9.2015., a vremena za prijave imate još malo. Točnije do 15.9.2015. Prijaviti se možete na stranicama Stotinke iliti OVDJE

Sve detalje o Cres Treku 2015 potražite na njihovim službenim stranicama CRES TREK

Uživajte u nekoliko kadrova s Cresa!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *