I ode nam godina 2015.

I ode nam godina 2015.

Vrijeme leti i leti. Kao da godine idu sve brže, a možda samo dobro ispunjeni dani, čine život još dražim.

Nekako s krajem godine rezimiramo što smo napravili i što želimo napraviti u nadolazećoj godini. Iako se osobno ne volim vraćati u prošlost, jer nju ne možemo mijenjati, draže mi je sanjariti i praviti planove za vrijeme koje tek dolazi, a život u sadašnjosti treba znati iskoristiti i uživati u njemu.

Neću mijenjati prošlost, ali lijepo je vidjeti što si sve napravio, koga si upoznao, što smo naučili i možda upravo na taj način možemo biti ponosni na sebe jer smo uz sve lijepe stvari, preživjeli i ojačali kroz teške trenutke.

_IMG_3315
Holjevka, ozujak

 

Moja 2015. bila je svakakva, donijela je mnogo izazova, ali definitivno ću je pamtiti kao godinu u kojoj sam pričala o Maroku, satima, danima, mjesecima… I pamtit ću je po prvoj svojoj samostalnoj izložbi fotografija koju sam se okuražila organizirati. I da vam priznam, i nije bilo tako teško kako sam mislila u početku.

Bila je to i godina u kojoj se putovalo – u najboljem društvu otišla sam u Madrid i doživjela pravi maturalac, ali ovog puta s nešto više para u džepu pa je sve to i imalo smisla. Madrid, Toledo, otrčan polumaraton, borbe s vjetrenjačama, flamenco, hrpa dobre hrane i neprestalni smijeh od kojeg me vilica bolila danima. Da, uspomene ostaju. Posjetila sam ove godine i Veronu, čak dva puta i oba puta nisam zaobišla uhvatiti Juliju da mi donese sreću. Put me odveo i do Milana i Ženeve i do pogodna znanstvenog centra CERN.

11081274_981376161880194_280477404399279942_n
Madrid, travanj

 

Ludi odmor u lipnju proveli smo na trekingu na Velebitu i na nezaboravnoj utrci po Gorskom kotaru, a tri dana smo kampirali u Delnicama. Šteta što UTK ipak neće biti organiziran dogodine. Šteta, jer je organizacijski ovo bila odlična treking utrka!

20150627_100628
Treking ekipa na UTK, lipanj

 

 

Ljeto je bilo iznimno toplo i dugo, ali mogu reći da je jezero Bundek bilo pravi spas tijekom nesnosni vrućina u Zagrebu. More me totalno oduševilo ove godine pa sam na poziv prijateljice skočila do Starog Grada na Hvaru gdje sam održala jedno predavanje (pogađate?) – o Maroku pa malo u Srimu, malo na selo, pa do Zadra, Nina… i u konačnici okuražila se i odradila tečaj kiteboardinga na ninskoj plaži Ždrijac.

20150622_191522
Drage, lipanj

 

Uz stotine prekrasnih trenutaka koji su obilježili moju 2015. godinu, sve je nekako stalo onog dana kada me iznenada napustio moj dragi prijatelj Renato. Surađivali smo posljednji nekoliko godina i kroz posao postali dobri prijatelji i zapravo samo njemu mogu zahvaliti na mnogim stvarima koje sam napravila u ovoj godini. Baš kada me trebalo pogurati, on je bio taj koji me gurnuo u vatru, a znao je da ću se snaći. Ovakvi trenuci postavljaju pitanje – je li to fer? Zašto? Ali sve su to suvišnja pitanja, jer svatko od nas ima zapisan svoj trenutak, svoju misiju, svoj vrhunac, a na nama je da odaberemo kako ćemo to vrijeme i provesti – sretni ili okupirani brigama, zatvoreni u četiri zida. Želim vam da u 2016. ne morate birati, već da osjetite koliko je život lijep uz sve što nam donese, uz sve borbe.

maroko kupola2
Otvorenje izložbe i predavanje, Kupola, veljača

 

I dok slažemo životnu slagalicu, nadajući se da ćemo u jednom trenutku staviti i posljednju puzlu, želim nam svima da to radimo s toplinom oko srca, sa suosjećanjem prema drugima, s osmijehom na licu, da vas ne bude sram pokloniti zagrljaj, da ne osuđujemo ljude koje ne poznamo, da kritički razmišljate i ne uzimate sve što čujete zdravo za gotovo… Igrajte se, stvarajte, njegujte dijete u sebi, učite, učite od drugih, budite tolerantniji… Niste najpametniji, niste ni u krivu, ni u pravu, i to je sasvim ok!

20150613_191427
DM ženska utrka, lipanj

 

Da nekako zaključim ovu 2015. Jučer sam na treningu imala 4 nova rekorda (u zimskoj bazi). Smiješno onome tko trči u prvoj grupi, ali meni koja kaskam na začelju to je samo znak – može se! Sve se može, samo ponekad treba pustiti koju kap znoja. Evo dokazala sam da nakon tri i pol tjedna svakodnevnih predavanja na tečaju za turističkog vodiča, moguće je spremiti u deset dana 10 ispita i sve ih položiti u dva dana. Dakle, znojili smo se – dosta! Za odustajanje je uvijek prekasno, a osobito ako niste ni pokušali!

Glavu gore, duboko udah, stisni trbuh i izabaci iz sebe – JA TO MOGU!

Želim da vam 2016. donese nove izazove, nova prijateljstva, da donesete odluke koje će biti dobre za vas i da pritom budete hrabri. Želim vam da budete zdravi i da ne klonete, ako vam bolest pokuca na vrata. Igrajte se, volite se, maštajte, stvarajte, ma trčite ako to volite, popnite se na neko brdo da osjetite koliko ste mali u ovome svijetu (i kako su brige zapravo zanemarive). I svakako putujte, kako god i kamo god…

20150607_105145
Sljemenka u gostima

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *