Dodatni letovi Lufthanse iz Zagreba za Frankfurt

Dodatni letovi Lufthanse iz Zagreba za Frankfurt

Iz Lufthanse nam dolaze vijesti o dodatnim letovima iz Zagreba za Frankfurt.

Od 28.03.2016. Lufthansa uvodi dodatni jutarnji let iz Zagreba prema Frankfurtu. Novi let polijet će u 06:35h iz Zagreba i slijeće u 08:05h u Frankfurt. Na ovaj način putnicima je omogućena idealna povezanost s Lufthansa mrežom, pogotovo prema ostatku Europe i Sjevernoj Americi. Povratni let polijeće u 21:20h iz Frankfurta i slijeće u Zagreb u 22:45h. Na ovom letu letjet će Bombardier CRJ900, avion s dva motora, koji ima 84 sjedala i raspon leta od oko 2.100 kilometara.

[box type=”note” align=”alignleft” ]Kada su braća Wright 1903. godine prvi put poletjela avionom (s motorom9 vjerujem da nisu ni slutili kakvu će revoluciju napraviti u prijevozu robe i putnika. Iako su tada preletjeli svega 37 metara i let je trajao samo 12 sekundi. Ipak, bili su vizionari i bili su uporni pa su već 1905. imali i putnike u svom avionu. Da netko ne bi mislio kako su odmah preletjeli ocean, prve avione koje su željeli konstruirati planirali su za prijevoz putnika na relaciju od 40-ak kilometara (možete li zamisliti da danas letite avionom od Zagreba do Karlovca!?) Danas ni nebo više nije granica, zrakoplovni prijevoz srušio je barijeru udaljenih destinacija i otvorio jednu novu eru putovanja – onih dalekih.[/box]

Zrakoplovne kompanije Lufthansa Grupe (Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Lufthansa, Swiss) su tijekom 2015. godine prevezle 107,7 milijuna putnika, što je ujedno i novi rekord. Time je Lufthansa Grupa ostvarila 1,6% više putnika u odnosu na prošlu godinu te je u isto vrijeme imala više od milijun letova i ostvarila najveći rekord do sada od 80,4% u popunjenosti mjesta na letovima.

[box type=”info” align=”alignleft” ]Kada sam se eto tako vratila u povijest, da spomenem i jednog naše izumitelja. Slavoljub Penkala, iako najpoznatiji po svojoj – penkali i nalivperu, Penkala je i vlasnik brojnih patenata iz aerodinamike i zrakoplovne tehnike. Već 1909. započeo je graditi svoj zrakoplov Leptir u jednoj zgradi na Zrinjevcu, a prvi put je poletio u lipnju 1910. s poligona na Črnomercu. O ovom događaju koji su pohodili mnogi Zagrepčani, naveliko su pisale sve novine. Iako je to u ono doba bila i prva zračna luka u Hrvatskoj, danas se eto možemo pohvaliti kako napokon zagrebačku zračnu luku Pleso proširujemo te se nadam će to značiti i dolazak novih low costera u Zagreb.[/box]

Frankfurt – Grad muzeja, poslovnjaka i odlično očuvane tradicije

Vratimo se malo Lufthansi i letovima za Frankfurt. Postavlja se pitanje “A što ću ja u Frankfurt?” Većina ljudi povezuje Frankfurt s brokerima, bankama i dionicama zahvaljujući mnogobrojnim velikim tvrtkama koje su upravo ovdje utemeljile svoje središnjice. No, iako je Frankfurt grad modernizma te poslovni centar Njemačke, on je ujedno i arhitektonski nadmoćan njemački grad s trećom po veličini zračnom lukom u Europi. Najveću prepoznatljivost Frankfurt ipak zahvaljuje svojim predivnim i stilski vrlo različitim muzejima.

Lufthansa Destination: Germany, Frankfurt
Lufthansa Destination: Germany, Frankfurt

Duga i dobro očuvana tradicija izvrsno izbalansirana s urbanim i suvremenim obilježjima grada čine Frankfurt odličnom destinacijom osobito za proljetne i ljetnje city break odmore kada i život uz rijeku Majnu dobiva posebnu čar. Ne propustite priliku da otkrijete što se to krije iza bogate „muzejske 2016. godine“ koja uistinu odiše najraznovrsnijim remekdjelima umjetničkih velikana kao što su: Joan Miró, Andrea del Sarto, Pontormo, Rosso, Bronzino i Vasari, Georg Baselitza, postavki iz Centra Georges Pompidou, Galerije Tate Modern kao i brojnim izložbama posvećenih znanstvenim i popularnim temama.

Dakle, ako već ne završite u Frankfurtu u zrakoplovnoj luci s ciljem nastavka putovanja, možda vas upravo privuče da ove godine zavirite u njegove muzeje i uživate u remekdjelima.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *