Daniel Glattauer “Protiv sjevernog vjetra”

Daniel Glattauer “Protiv sjevernog vjetra”

Protiv sjevernog vjetraKnjiga opisuje slučajan virtualni susret dvoje ljudi, Emmi Rothner i Lea Leikea, koji nakon višegodišnjeg uzastopnog dopisivanja prerasta u virtualnu ljubav.
Radnja počinje Emminim pokušajem za otkazivanjem pretplate na časopis nakladničke kuće “Like”, ali greškom šalje e-mail na privatnu Leovu adresu, koja je neobično slična e-mailu nakladničke kuće.
Priča je pisana u obliku slanja e-mailova između dvoje spomenutih ljubavnika, što daje dodatnu čar samoj priči.
Obzirom da knjigu mogu usporediti sa svojim osobnim virtualnim iskustvom, rekla bih da autor definitivno nije proživio ono o čemu piše (možda se varam), jer iz iskustva znam da takav odnos može biti puno intenzivniji nego je to prikazao sam autor knjige.

Knjiga koja ima i nastavak pod nazivom “Svih sedam valova”.

10603413_10203294067686092_3489188694384007626_n

Nastavak knjige “Protiv sjevernog vjetra”.
U ovom dijelu Emma i Leo odlaze korak dalje i virtualni susret pretvaraju u realni. Kako je izgledao njihov prvi susret, da li su se susreli još koji puta, te da li je njihov susret utjecao na snagu njihove ljubavi, saznat ćete kada pročitate i ovu knjigu. 🙂

[highlight]Moja ocjena: 3,5[/highlight]

[divider]

[author image=”http://www.komoedie-muenchen.de/uploads/pics/Glattauer-Daniel1_01.jpg” ]Daniel Glattauer, austrijski je pisac i novinar, rođen 1960. g. u Beču, gdje i danas živi.
Poznat po romanima “Protiv sjevernog vjetra” i njegovog nastavka “Svih sedam valova”, prevedenih na više od 35 jezika i prodanih u preko milijun primjeraka. [/author]

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *