Čokoladni Božić

Čokoladni Božić

Ne mogu reći da sam se ove godine posebno angažirala oko priprema za proslavu Božića. Prije svega jer mi je nekako posao uskočio na prvo mjesto, a i mama me pozvala da kod nje dođemo na klopicu. Čini mi se ponekad da još uvijek kuha za previše ljudi… cokolada1

Ipak, nisam se mogla odoljeti, a da ne pokušam napraviti makar jednu slasticu i vidjeviš fotografiju prijateljičinih pralina, rekoh zašto ne bih i ja probala. Prvi pokušaj bio je prilično uspješan i mislim da će se svima dopasti moja kombinacija.

Što vam je potrebno:

– što kvalitetnija tamna ili bijela čokolada iako može i svaka ona koja vam je pri ruci
– prženi lješnaci, bademi, orasi, pahuljice, brusnice, grožđice, što god vam se nađe pri ruci
– kalup za praline (ili kalup za led i sl.)

cokolada

Mislim da vam je zapravo najpotrebnija dobra volja i mnogo mašte, a ovako mali slatki čokoladni griz ne može ispasti loše. Još ako ih k tome prigodno zapakirate, dobit ćete i prigodan i originalan poklon (i za male i velike).

Ukratko o pripremi: dok topite čokoladu na pari, prepržite lješnjake, bademe ili što ste već odabrali. Njih potom nasjeckajte na različite veličine. Nakon što se čokolada rastopi dio možete odmah izmješati s usitnjenim orašidima, a dio ostavite čist. Ulijevajte čokoladu u kalupiće do pola, a potom stavite orašite, brusnice i nježno ih pritisnite u kalup da se stope s čokoladom. Ako želite da čokoladice budu iznenađenje, premažite još s malo čokolade da se ne vidi s čim ste punili slasticu. Kada ste sve završili stavite kalup s čokoladom u frižider da se dobro stisne. I to je to! uživajte!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *