Bye bye 2013!

Bye bye 2013!

Razmišljam posljednjih nekoliko dana o godini koja je iza mene. Gledam želje koju sam napisala početkom godine i ne mogu vam opisati koliko sam sretna jer ne samo da su mi se ostvarile gotovo sve, već sam napravila i puno više od onoga što sam mislila da mogu.

Iako je 2013. po mnogo čemu bila teška, za mene je ona bila prije svega godina osobnih izazova od pokretanja web stranice (i posla) s prijateljicom, nekoliko putovanja, planinarenja do sada na (moje) najviše visine, otrčanog polumaratona i u konačnici same činjenice da sam “protrčala” 2013! Znate, kada nikada u životu niste trčali i kada isto niste nikada voljeli, onda je to najveća osobna pobjeda!

Iako nisam neki trkač, imam toliko potpore od prijatelja sa svih strana da se osjećam poput šampiona. Jedini pravi izazivač je samo naša glava, onaj mali glasić koji potiho viče “što ti to treba” i “ti nikada nećeš uspjeti” i kada ga pobjedite, a ja sam ga pobijedila nekoliko puta. Netko će reći kako je rezultat bitan. Pa i je, ali onaj osobni rezultat i nema smisla uspoređivati se s drugima, jer vi (ni ja) nismo ti drugi. Obično je to greška koju rade početnici pa se demotiviraju, a da nisu ni krenuli. Osobna pobjeda je najveća pobjeda, a svaki novi osobni rekord samo je još slađi uspjeh i nagrada za uloženi trud, proliveni znoj, rana ustajanja i sate provedene u pokretu.

Kako je izgledala 2013? Bolje nego što sam zamišljala.

Unatoč ne planiranim putovanjima, posjetila sam nekoliko zemalja i odredišta: od Barcelone, Beča, Sarajeva, Ljubljane pa do Sutjeske u BiH i Durmitora/Žabljaka u Crnoj Gori. (U mislima sam doduše bila na puno više mjesta 🙂 )

Što se tiče trkačkog i trekerskog staža, skupila sam više kilometara nego u cijelom svom životu prije 2013. i bila na više utrka nego što sam zamišljala. Nova mjesta, dobri i dragi ljudi, zaslužni su za prekrasne uspomene iz 2013.

Evo što sam željela i ostvarila:

 • upisati školu trčanja Brooks Running Team – upisala i ljeto i nadobudno zimsku bazu
 • otići na Durmitor barem 10 dana – i to sam odradila
 • sudjelovati na Zagreb Urban Challengu (osvojili 3. mjesto!!!)
 • DM utrka za žene (da ne biste vjerovali, ovo je bilo na listi!)
 • Orijentacijska noćna utrka – na kraju se održao BOG (božićno orijentacijsko gubljenje) što samo drugo izdanje. Da, i tu sam bila!
 • Mljet trek – nažalost zbog posla nisam stigla
 • auto Škoda fabia – nažalost ništa od Škode, ali sam zato mobilnija uz svoju Toyotu Corollu. Da, auto je stigao! 🙂
 • snowboard Sljeme – prošla zima je bila dobra pa sam eto bogatija i za ovo iskustvo.
 • 3 biciklijade – odradila jednu, onu Večernjakovu
 • Plitvički maraton – bila i trčala 5 km
 • Zagrebački polumaraton – ujedno i moj prvi polumaraton. Završila!

Uz planirano, neplanirano sam napravila i sljedeće stvari

Bilo je tu još mnogih uspjeha, doživljaja, novih poznanstava, novih iskustava, novih znanja… Sve je to učinilo 2013. godinom za pamćenje. I dok mediji vrište kako će 2014. biti koma godina, osjećam da će ovo biti još jedna nezaboravna avantura koja će se pričati naraštajima koji dolaze.

Uostalom, kakva je bila 2013. bolje će vam reći slike nego riječi. Hvala svima koji su klikali tijekom godine (Goran, Iva, Neven, Nikica, Elza, Daria i svi ostali kojima ne znam imena) i ovjekovječili ove trenutke.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *